Ukraina vägede liikumisest teatati ka Donetski oblastis Donetski lennujaama lähistel ja Luhanski oblastis Lõssõtšanski juures. Mitut Ukraina linna tabasid öösel Vene raketilöögid.

Ukraina kindralstaap ütles hommikuses pressiteates, et Venemaa jätkab rünnakutegevust Donetski oblastis ja keskendub ülejäänud piirkondades kaitsele ning Ukraina alade pommitamisele. Kokku andis vastane sõjaliste ja tsiviilobjektide pihta 16 raketilööki ja 34 õhulööki, sealhulgas sai pihta Dnipro linn. „Harkivi suunal jäid vastase 20. armee 3. motoriseeritud jalaväediviisi üksused toetuseta ja sõdurid sattusid paanikasse,“ märgitakse teates. „Eelmise päeva jooksul toodi Belgorodi oblasti Valuika külla üle 75 haavatud Vene sõduri, samuti evakueeriti üle 100 okupandi Belgorodist Moskvasse.“

Hüljatud Vene lahingumasinad Harkivi oblastis

Kindralstaabi teates lisatakse, et Venemaa okupeeritud aladel on nüüd meestel keelatud oma koduasulatest lahkuda ja plaanitakse suuremat mobilisatsiooni. Samuti tugevdatakse repressiivmeetodeid, Harkivi ja Hersoni oblasti okupeeritud aladel on kuulutatud välja öine liikumiskeeld.

Viimastel päevadel on vabastatud umbes 2000 ruutkilomeetrit, lisas kindralstaap. Muu hulgas teatab Ukraina kahe Vene ründelennuki (Su-25 ja Su-34) ja ühe Ka-52 ründekopteri hävitamisest möödunud ööpäeva jooksul.

Pühapäeval hakkasid laekuma teated Harkivist põhja pool „isevabanevatest“ asulatest, kuna Vene väed sätivad võitluseta lahkuma. Vene kindralstaabi avaldatud kaardi järgi on Vene relvajõud taandunud Oskili jõest itta, jättes Izjumi ja kõik sellest lääne pool asuvad alad Ukraina vägedele.

Jaga
Kommentaarid