Ukrainlaste edu pole jäänud märkamatuks ka tuntud Eesti inimestele, kes on sel teemal värvikalt sõna võtnud. Jurist ja aktivist Jevgeni Kristafovitš viitas oma postituses keskerakondlasest eurosaadikule Yana Toomile, kes päris hiljuti Euroopa Komisjonilt, kas Eesti sisenemiskeeld Vene turistidele on ikka õige.

Mitmekordsel ministril Jürgen Ligil (Reformierakond) on enamikeks puhkudeks mõni krõbedam ütlemine varuks, nii ka seekord.

Ligi erakonnakaaslane Maris Lauri: „Kiiremaid ja vintskemaid jooksumehi Ukrainale!“ Samuti kommenteeris postitust humorist Mart Juur, kes sarnaselt Kristafovitšile viitas Yana Toomi avantüürile: „Me Yanaga koostame koostame kaebust, et mis õiguslik alus on Ukrainal vene turistide tanke maha põletada.“

Mõned aastad tagasi Helir-Valdor Seedri vastu Isamaa esimeheks kandideerinud poliitik ja reservohvitser Illimar Lepik von Wiren oli üks paljudest, kes jagas 1997. aasta mängufilmi „Bean“ ainetel tehtud meemi, milles Mr Bean on pandud kehastama ülemusele halbu uudiseid edastavat Vene ohvitseri.

Jaga
Kommentaarid