Roboti tehtud videosalvestus anti üle kompetentsetele organitele, et langetada otsus edasise tegevuse kohta. Otsinguoperatsioon on Läti mereväe poolt lõpetatud, vahendab LSM.

Läti transpordiintsidenti uurimise büroo direktor Anita Šķinuma ütles, et edasise uurimise võttis täielikult enda peale Saksamaa vastav ametkond.

Varem ütles Šķinuma, et kuna lennuk kukkus neutraalsetesse vetesse, võivad asja uurima hakata nii riik, kus lennuk oli registreeritud (Austria), kui ka riik, kelle kodanikud lennuki pardal olid (Saksamaa).

Pühapäeva õhtul kukkus Läti linna Ventspilsi lähistel Läänemerre eralennuk Cessna 551. Lennuk alustas lendu Lõuna-Hispaaniast Jerez de la Fronterast ja pidi maanduma Saksamaal Kölnis. Lennuki piloot teatas veidi pärast õhkutõusmist probleemist õhurõhuga salongis ja pärast seda kadus lennukiga side. Lennuk Kölnis ei maandunud ja lendas edasi Läänemerele, kuni kukkus Läti ranniku lähistel alla. Lennuki pardal olid Saksa ettevõtja Karl Peter Griesemann, tema naine Juliane, nende tütar Lisa ja viimase sõber Paul.