Politsei teatas, et Myles Sanderson peeti kinni kohaliku aja järgi eile pärastlõunal Saskatchewani provintsi maanteel pärast suurel kiirusel tagaajamist, vahendab BBC News.

Politseiülema abi Rhonda Blackmore teatas, et politsei sai varem eile teate, et Sanderson varastas ühe maja juurest auto. Majaomanik selle käigus viga ei saanud.

Politsei asus Sandersoni taga ajama, mis toimus kohati kiirusel 150 kilomeetrit tunnis. Politsei sundis Sandersoni kraavi sõitma ja mehe kinnipidamise käigus leiti autost nuga.

Veidi pärast kinnipidamist tekkis Sandersonil tervisealane hädaolukord ja ta viidi Saskatooni haiglasse, kus ta surnuks tunnistati. Surma põhjust ei ole veel kindlaks tehtud.

Anonüümne allikas ütles kohalikule meediale, et Sanderson suri enda tekitatud vigastustesse.

Enne Sandersoni kinnipidamist saadeti Kanada mobiiltelefoni kasutajatele hoiatus, et Wakaw’ linna lähedal viibivad inimesed varjuksid viivitamatult, sest piirkonnas sõidab varastatud valge Chevrolet Avalanche’iga ringi noaga relvastatud mees.

CBC News teatas, et Sanderson murdis kella 14 ajal kohaliku aja järgi sisse ühe naise maapiirkonnas asuvasse majja. Naine nägi Sandersoni maja poole liikumas, lukustas ukse ja varjus magamistoa vannituppa. Sanderson lõi ukse maha ja läks magamistuppa, kus ütles naisele, et ei tee talle viga, ja palus tal endaga kaasa tulla, aga naine keeldus. Sanderson võttis seejärel naise auto võtmed, mobiiltelefoni, vett, limonaadi ja sigaretid. Naine helistas lauatelefonilt Kanada Kuninglikule Ratsapolitseile (RCMP).

Politsei uurib, kas Myles Sanderson võis tappa ka oma venna Damieni.

Varem eile pöördusid vendade vanemad Mylesi poole avaliku palvega, et ta end üles annaks.

„Ma tahan vabandada oma poja, oma poegade eest,“ ütles ema intervjuus CBC Newsile. „Me ei tea kogu lugu, aga ma tahan vabandada kõigi ees, kes viga said ja keda see kohutav olukord puudutas.“

Politsei ei ole veel avaldanud pussitamise arvatavat motiivi. Enamik ohvreid ja vennad ise olid pärit põlisrahva kogukonnast James Smith Cree Nation.

Myles Sanderson vabastati ennetähtaegselt vanglast, kus ta kandis nelja-aastast karistust mitme vägivallakuriteo eest.

Saskatooni politsei kinnitas varem, et on otsinud Mylesi juba maist, kui ta lõpetas oma kriminaalhooldusametnikuga kohtumise.

Mylesil oli alates 18. eluaastast 59 kriminaalkaristust kallaletungide, ähvarduste ja röövide eest.