Välisministrid arutasid NB8 kohtumisel edasisi võimalusi Ukraina toetamiseks, kes on Venemaa alustatud laiaulatuslikus sõjas oma vabaduse eest võidelnud juba üle poole aasta. „Rõhutasin kolleegidele, et Ukrainale tuleb viivitamatult tagada vajalik relvastus- ja majandusabi, et aidata neil sõda võita. Samuti peame ühiselt jätkama sanktsioonide karmistamist ja Venemaa rahvusvahelist isoleerimist, et sõja hind tõuseks agressorriigi jaoks talumatult kõrgeks,“ ütles Reinsalu.

Välisminister tõstatas arutelul ka eritribunali loomise Venemaa agressioonikuritegude uurimiseks ja süüdlaste vastutusele võtmiseks. „Venemaa peab genotsiidisõja eest Ukrainas vastutust kandma ja Eesti seisab eritribunali loomise eest vankumatult,“ kinnitas Reinsalu.

Piirkonna julgeolekuolukorrast rääkides arutasid NB8 välisministrid lahendusi energiakriisile ja samme energiajulgeoleku tugevdamiseks. „Meil on võimalikult kiiresti vaja üleeuroopalist lahendust gaasi ja elektri hindadele ülempiiride seadmiseks, et leevendada kogu Euroopat tabanud hinnašokki ja tagada niigi keerulisel ajal meie inimeste toimetulek,“ sõnas Reinsalu.

Kohtumisel rääkisid välisministrid veel koostööst demokraatia tugevdamiseks ning reeglitel põhineva maailmakorra ja Euroopas oluliste väärtuste kaitsmiseks. Pärast NB8 arutelusid kohtub välisminister Reinsalu kahepoolselt ka Leedu välisministri Landsbergisega.