„See kõik juhtus esmaspäeva varahommikul kell 5.10 – kalameheriietuses mees murdis sõrgkangiga Tikupoisi restorani ukse lahti ning võttis kaasa MTÜ Paikassi poolt kodutute loomade toetuseks üles pandud annetuskasti,“ sõnas Tikupoisi turundus- ja kommunikatsioonijuht Maarja Ilves Järva Teatajale.

Kodutute loomade heaks mõeldud annetuskasti võis tolleks hetkeks olla kogunenud hinnanguliselt 600–800 eurot.

Ilvesel on alust arvata, et varas oli väga hästi kursis nii maja eripäradega kui ka sellega, et annetuskastis oli omajagu raha. „Inimene teadis, et annetuskast on postamendi küljes kinni ja nii võttis ta kasti kaasa koos postamendiga. Ja kui tavaliselt tühjendatakse annetuskasti nii kord iga kahe kuu tagant, siis sel korral jäi üks tühjenduskord vahele.“

Et Tikupoisi restorani kõrval asuvas tanklas oli esmaspäeva varahommikul omajagu inimesi, tegutses varas Ilvese sõnul väga külmavereliselt.

Tänavakasside aitamisega tegelevat MTÜ Paikassi saab toetada mitmeti: tuues neile tekke, patju, toitu, mänguasju jm, hakates vabatahtlikuks või pakkudes kassidele hoiukodu. Rahaliselt saab organisatsiooni toetada kontol MTÜ PAIKASS EE442200221072289188 (MTÜ Paikass on tulumaksusoodustusega).