„Inimesed on närvis. Inimesed on solvunud, hädas. Nendega tuleb veel ja veel rääkida ning neid rahustada,“ sõnas täna peaministriga kohtuma tulnud Narva linnavolinik Delfile. Ta toonitas, et energiatemaatika taustal ootab meid ees raske talv, mis ei aita olukorrale kindlasti mitte kaasa. „Muidugi on [inimesed] murelikud.“

Jevgrafov märkis, et narvalaste rahulolematus oli tingitud täiel määral riigi käitumisest punamonumentide teisaldamisel, mistõttu on Narva linnavolikogu jaoks endiselt aktuaalne riigi vastu kohtusse pöördumine. Sellest tuleb ka tänasel kohtumisel Kaja Kallasega juttu.

„Peamine eesmärk on saada ülevaade ja kohtuhinnang, kas oli õiguspärane või mitte. Kui kohus ütleb meile, et riigil oli õigus, tuleb sellega nõustuda,“ märkis Jevgrafov. Kuid kui kohus teatab, et riik tegutses valesti, käiks jutt juba tanki ja teiste monumentide tagasitoomisest museaalidena Narva linna, sõnas ta.

Kui palju volinikke kohale peaks tulema? Kuidas suhtub Jevgrafov Jaanilinna toimetatud tankimonumendi koopiasse? Mida arvab Narva linnavolinik Mihhail Stalnuhhini väljaütlemistest? Kuula lähemalt videost.