Subbota sõnul jätkas patrullkaater otsinguid kogu öö. Subbota ütles, et inimjäänused anti edasiseks ekspertiisiks üle kriminaalpolitseile, vahendab LSM.

Otsingu- ja päästeoperatsioon on Subbota sõnul nüüd suunatud juurdluse toetamisele. Tõendite kogumise ja otsimisega tegelevad Läti spetsialistid. Esialgu teised riigid ei osale. Suuremate lennuki osade otsingud võtavad Subbota sõnul aega.

Subbota teatas, et olemasolevatel andmetel ei olnud lennukil musta kasti, mis võimaldaks juhtunu asjaolud välja selgitada, aga juurdlus jätkub.

Varem teatati, et Läti ranniku lähedal Läänemerre kukkunud eralennuki otsingutesse kaasatakse täna allveedroonid.

Eile kaasati otsingutesse Euroopa mereohutusagentuuri droon, mis baseerub Eestis. Operatsiooni tsoonis on kaks Läti rannikuvalvelaeva ja üks piirivalvelaev, vahendab LSM.

Eile õhtuks oli leitud 11 lennuki tükki.

Lennukis Cessna 551 oli neli sakslast: Kölni ettevõtja ja karnevalide korraldaja Karl Peter Griesemann (72), tema naine Juliane (68), nende tütar Lisa (26) ja viimase partner Paul (27). Neist pole seni mingit märki.

Miljonäriperekond naasis pärast luksuslikku ajaveetmist Andaluusias koju Kölni, aga lennukiga kadus side ja see lendas autopiloodil ilmselt kütuse lõppemiseni pea Läti rannikuni, kuni alla kukkus.

Kahtlustatakse salongi dehermetiseerumist 11 000 meetri kõrgusel, mille tagajärjel kaotasid lennukis olnud ilmselt teadvuse.