President Karis kinnitas Soome suursaadiku volikirja vastu võttes, et Eesti ja Soome suhted on ainulaadsed. „Meie suhted on erilised ja head kõikides valdkondades, kuid eesmärk on arendada piiriülest digikoostööd veelgi, mis lihtsustaks asjaajamist mõlema riigi kodanikele. Samuti soovime tugevdada piirkondlikku energiajulgeolekut ja regionaalset julgeolekukoostööd,“ ütles riigipea.

Kohtumisel Taani suursaadikuga tõi president Karis esile häid kahepoolseid suhteid. „Taani on paljudes teemades Eesti jaoks samameelne partner,“ ütles Vabariigi President. „Me teeme koostööd Põhja- ja Baltimaade ringis, NATOs ja Euroopa Liidus ning piirkondliku julgeoleku tagamisel. Eesti-Taani kaitsekoostöö on tihe, samuti on meil ühised huvid küberturvalisuse- ja digivaldkonnas, arengukoostöös, kliima- ja energiateemadel, sealhulgas Läänemere tuuleparkide rajamisel.“

Nii Soome kui ka Taani suursaadikuga kohtumisel väljendas Eesti riigipea veendumust, et Soome ja Rootsi NATOga liitumine viib regionaalse kaitsekoostöö uuele tasemele ning et Põhjamaade ja Balti riikide (NB8) formaati tuleks kasutada ka julgeoleku- ja kaitsepoliitiliste teemade koordinatsiooniks senisest enam. Samuti räägiti vajadusest toetada igakülgselt Ukrainat ning isoleerida Venemaa, karmistada sanktsioone ja piirata Schengeni viisade väljastamine Vene turistidele.

Soome ja Taani suursaadik resideerivad mõlemad Tallinnas.