„Hävitati pseudoreferendumi läbiviimise sedelite hoiukoht. Sealjuures lasti ladu õhku plahvatusega hoone sees. Kõik seal olnud trükimaterjalid hävisid. Lisaks sellele anti löök sedelite ladu valvanud Vene FSB üksuse baseerumiskohale. Tapetute ja vigastatute täpset arvu täpsustatakse. Terveks jäänuid ja haavatuid evakueeritakse kiiresti okupeeritud Krimmi suunas,“ öeldakse teates.

Venemaa president Vladimir Putin teatas, et sai enne lendu Kamtšatkale kaitseministeeriumilt uue ettekande olukorra kohta „sõjalise erioperatsiooni“ tsoonis, ja kuulutas, et kohalikud elanikud võitlevad paremini kui professionaalsed sõjaväelased.

„Kohalikest elanikest on formeeritud kaks korpust. Nad sõdivad paremini kui professionaalsed sõjaväelased. Nad võitlevad väga mehiselt, vapralt ja tulemuslikult,“ lausus Putin.

Ukraina sõjaväelased hävitasid eile 104 okupanti, kuus tanki, üheksa haubitsat, laskemoonalao ja pontoonsilla, teatas Ukraina lõuna operatiivväejuhatus.

Eilse päevaga hävitasid Ukraina sõjaväelased lõunas 104 okupanti, kuus tanki, 26 muud soomukit ja autot, üheksa haubitsat Msta-S ja Msta-B ning luuredrooni Eleron-10.

Lisaks sellele hävitasid ukrainlased vaenlase laskemoonalao ja pontoonsilla Lvove juures.

Ukrainlased andsid lisaks löögi Venemaa 35. armee juhtimispunktile Kahhovka rajoonis ning 247. dessant-ründepolgu ja 126. üksiku rannikukaitsebrigaadi pataljoni taktikaliste gruppide kontrolli- ja vaatluspunktidele Mõkolajivi ja Berõslavi rajoonis.

Jaga
Kommentaarid