Ametkonnast teatati, et lennuk kukkus merre Ventspilsi lähedal, vahendab LSM.

Läti tsiviillennundusagentuuri esindaja Aivis Vincevs ütles, et neutraalsetesse vetesse kukkunud lennuki otsingud jätkusid kogu öö ja merest leiti lennuki tükk. Vincevsi sõnul jätkuvad otsingud täie hooga. Aitavad ka teised riigid.

On teada, et enne allakukkumist ei reageerinud lennuk lennujuhtide katsetele ühendust võtta. Vincevs märkis, et esialgu on vara õnnetuse võimalikest põhjustest rääkida. Õnnetuste põhjuste uurimine jääb tõenäoliselt Läti ülesandeks.

Rootsi ajaleht Dagens Nyheter teatas, et lennuk nelja inimesega pardal pidanuks maanduma Saksamaal Kölnis, aga jätkas lendu läbi Rootsi õhuruumi Liivi lahe suunas.

Saksa ajaleht Bild teatas, et lennuki tuvastamiseks saadeti välja Saksa ja Taani hävitajad. Teatatakse, et hävitajate piloodid ei näinud lennukis ühtki inimest.

Eralennuk Cessna 551 alustas lendu Hispaaniast kell 14.57. Bild kinnitas, et piloot teatas probleemidest õhurõhuga salongis ja esialgsetel andmetel võis kaotada teadvuse. Lennuk ei maandunud Kölnis ning jätkas lendu üle Saksamaa, Rügeni saare ja seejärel Rootsi õhuruumi. Pärast seda möödus lennuk lõuna poolt Gotlandist ja suundus Liivi lahe poole.

Kell 19.35 hakkas lennuk kiirust ja kõrgust kaotama. Kella 20 ajal kadus lennuk veebilehe Flightradar vaateväljalt.

Rootsi helikopteril õnnestus avastada lennuki tükke ja õlilaik. Läti merepääste koordinatsioonikeskuse juht Pēteris Subbota kinnitas, et Läti osaleb päästeoperatsioonis. Eile teatati, et osalevad ka Rootsi ja Leedu helikopterid.

Subbota ütles täna hommikul, et otsingud toimuvad piirkonnas, kus mere sügavus on umbes 60 meetrit. Otsinguid lihtsustab see, et on teada allakukkumise täpne koht ja aeg.

Flightradar24 andmetel oli lennuk registreeritud Austrias ja kuulus Saksa ettevõttele GG Rent, mille kontor asub Kölnis.

Hispaania ajaleht El País kirjutas, et lennuki pardal olid 72-aastane mees, kes oli eralendudele keskendunud lennufirma omanik, tema 68-aastane naine, nende 26-aastane tütar ja 27-aastane mees. Tegemist oli sakslastega.

Saksa ajaleht Express kirjutab perekonna allikatele viidates, et lennuki piloot oli Peter Griesemann. Koos temaga hukkusid tema naine Juliane, nende tütar Lisa ja viimase sõber.

Griesemann juhtis Griesemann-Gruppet, millesse kuulub muu hulgas eralende pakkuv ettevõte GG Rent, mille kontor asub Bergisch Gladbachis.

Griesemann oli Expressi teatel kirglik piloot ja lendas sageli ise.