Kanada keskosas sai mitmel kuriteopaigal lisaks vigastada 15 inimest, nende hulk võib kasvada.

Võimud on tuvastanud, et kaks kahtlusalust on 31-aastane Damien ja 30-aastane Myles Sanderson. Arvatakse, et paar on relvastatud ja ohtlik ning reisib mustas Nissan Rogue'is.

Kanada politsei Saskatchewani, Alberta ja Manitoba provintsides uurib pussitamist ühiselt. „Pühendame sellele uurimisele maksimaalse hulga ressursse,“ ütles politsei abikomissar Rhonda Blackmore Saskatchewanist.

„Palume Saskatchewani ja meie naaberprovintside elanikel olla valvsad. Uurimise praeguses etapis usume, et osa ohvreid oli kahtlustatavail sihikule võetud ja teisi rünnati juhuslikult,“ lisas Blackmore.

Esimene pussitamise teade saabus kohaliku aja järgi pühapäeva hommikul kell 5.40 James Smith Cree Nationis. Mõne minuti jooksul sai politsei mitu kõnet, mis teatasid täiendavatest pussitamistest.

Ametivõimude sõnul on Saskatchewanis James Smith Cree Nationi ja Weldoni kogukondades 13 kuriteopaika, kus ohvreid leiti. Mitmed ohvrid said vigastada, kellest vähemalt 15 viidi haiglatesse, ütles abikomissar Rhonda Blackmore. Ta lisas, et haiglatesse jõudnud vigastatuid võib olla veel.

Massilise pussitamise tõttu saadeti James Smith Cree Nationisse kolm meditsiinihelikopterit, teatas CNN.

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles oma avalduses, et pussitamised „on kohutavad ja südantlõhestavad“. Ta kutsus kõiki üles jälgima kohalike võimude teavet. „Tänan kõiki julgeid esmareageerijaid kohapeal tehtud jõupingutuste eest,“ lisas valitsusjuht.