Homme, 4. septembril antakse demokraatlike väärtuste kaitsmise eest Eesti peaminister Kaja Kallasele, Läti peaminister Krišjānis Kariņšile ja Leedu peaminister Ingrida Šimonytėle Berliinis toimuval pidulikul tseremoonial üle rahvusvaheline Friedrich August von Hayeki fondi auhind.

Auhinna annab Balti riikide peaministritele üle Saksamaa Liitvabariigi endine president ja Hayeki fondi esimees Horst Köhler.

Enne pidulikku tseremooniat toimub Eesti, Läti ja Leedu peaministri kolmepoolne kohtumine.

Mainekat Hayeki fondi rahvusvahelist auhinda antakse välja iga kahe aasta tagant ning selle laureaadid on isikud, kelle tegevus on olnud silmapaistev liberaalse majandusliku ja sotsiaalse korra loomisel, tugevdamisel või edendamisel Saksamaal, Euroopas või mujal maailmas.

Fondi esimese auhinna sai 2001. aastal Poola ökonomist Leszek Balcerowicz ning viimati 2019. aastal Taani poliitik ja Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager.

Teiste seas on auhinna laureaatideks olnud ka Ühendkuningriigi endine peaminister Margaret Thatcher, Soome president Sauli Niinistö, Saksamaa Liitvabariigi endine president Joachim Gauck, Itaalia endine peaminister Mario Monti, Slovakkia endine peaminister Mikuláš Dzurinda, Tšehhi majandusteadlane ja poliitik Václav Klaus, Saksamaa ökonomistid Jens Weidmann ning Otmar Issing.

Auhinna on pälvinud ka endine Eesti peaminister Andrus Ansip, kes sai selle koos Läti peaministri Valdis Dombrovskisega 2011. aastal.

Hayeki rahvusvahelise auhinna kõrval antakse välja ka Hayaki publitsistika auhinda (Publishing Prize).