Videos avaldab Stalnuhhin oma pahameelt seoses punamonumentide teisaldamisega. Stalnuhhin räägib videos, kuidas inimesed, kelle mälestus oli jäädvustatud punamonumentidena, võitlesid fašismi ja natsismi vastu.

Me elame riigis, kus ametlikuks ideoloogiaks on natse toetav ideoloogia.

Mihhail Stalnuhhin, Keskerakond

Seejärel ütles Stalnuhhin, et teab ainult üht jõudu, mis tahaks maha võeta nendele sõduritele ja „vabastajatele“ püstitatud mälestusmärke. „Need on fašistid, need on avalikud natsid,“ räägib riigikogulane Stalnuhhin. „Minu jaoks on nad tavalised fašistid. Nad võitlevad nendega, kes võitlesid natsismi vastu. Sellega, et me elame riigis, kus ametlikuks ideoloogiaks on natse toetav ideoloogia. Selle mõttega tuleb meil kõigil veel harjuda,“ ütles Stalnuhhin.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas kirjutas oma sotsiaalmeedias, et mõistab Stalnuhhini öeldu hukka. „Mihhail Stalnuhhini öeldu on totaalselt vale ja ei kuulu meie väärtusruumi, mida peab oluliseks vaba ja demokraatlik maailm, Eesti ja Keskerakond. Sellistel arvamustel ei ole Keskerakonnas kohta ei täna ega tulevikus,“ ütles Ratas.

Ta väljendas isiklikku ja osa kohaliku kogukonna seisukohta.

Jaanus Karilaid, Keskerakond

Ka riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid mõistis sõnavõtu ebasobivaks ning kirjutab, et valitsuse tegevus on kaasa toonus ühiskonnas vastakaid reaktsioone. „Niivõrd pingelises õhustikus juhtub, et paljastuvad erinevad hoiakud ja tunded. Pikaaegne Narva elanik Mihhail Stalnuhhin väljendas oma kommentaaris isiklikku ja osa kohaliku kogukonna seisukohta. Aga mõistan selgelt hukka nii ebaadekvaatse hinnangu,“ ütles Karilaid. „Sõda Ukrainas näitab, et osal meie ühiskonnast on silmad veel suletud. Empaatia peaks täna olema Ukrainas leinavate emade juures.“

Keskerakonna eurosaadik Yana Toom kirjutas sotsiaalmeediasse, et Stalnuhhini video pole muud kui valimiskampaania algus. Toom võrdles Stalnuhhini videot Philipp Lossi postitusega, mis samuti pälvis suurt meediatähelepanu. „Lossi puhul oli näha, et tekst on hästi emotsionaalne ja siiras, ehk isegi läbimõtlemata, ja tagantjärgi ta on öelnud, et võinuks ju paremini sõnu valida,“ ütles Toom.

Mina ei näe siin muud kui küünilist rehkendust.

Yana Toom, Keskerakond

Hoopis midagi muud on Toomi hinnangul Stalnuhhini video. „Iga samm on läbi mõeldud, iga sõna kaalutud, rãäkimata operaatorist ja mikrofonist, ilma milleta ei saa ju heli salvestada. Kogenud poliitikuna Stalnuhhin väga täpselt tuvastas selle nišši, kuhu saab astuda ja tegi seda reljeefselt, nagu ikka. Mina ei näe siin muud kui küünilist rehkendust,“ kirjeldab Toom.

Ta lisas, et ei pea valitsusliikmeid fašistideks, kuid tema suhtumine punamonumentide teisaldamisse pole muutunud. „Olen tihti olnud kriitiline valitsuse suhtes ja ilmselt olen seda ka edaspidi. Kuid igasuguse sildistamise ja vaenu õhutamise mõistan üheselt hukka, eriti kui seda teevad poliitikud,“ lõpetab oma postitust Toom.