„Mitte ainult lapsed, vaid isegi paljud täiskasvanud ilmselt ei tea, et Ukrainal ei olnud enne Nõukogude Liidu moodustamist kunagi omariiklust. Sellist riiki polnud,“ selgitas Putin Vene lastele riigimeedia vahendusel.

Ta lisas, et pärast 1917. aasta revolutsiooni andsid bolševikud Ukrainale „enamiku ajaloolistest Venemaa aladest“, sealhulgas Donbassi, kuigi Donbassi elanikud seda ei soovinud. „On otsesed tõendid ja dokumendid,“ rõhutas Putin.

„Kõigepealt leppisime kokku, et Donbass, mida tollal nimetati Krõvõi Rihi vabariigiks, saab Venemaa osaks. Ja siis ütles Vladimir Iljitš Lenin: „Me peame ümber mõtlema,“ ja andis maa tärkavale Ukrainale,“ selgitas Venemaa riigipea.

Agressorriigi president väitis ka, et praegu kaitseb nende armee Venemaad.

„Kõik usuvad, et täna toimub mingisugune Venemaa agressioon. Aga keegi ei mõista ega tea, et pärast 2014. aasta „riigipööret“ Ukrainas ei tahtnud Donetski, Luhanski ja Krimmi elanikud selle tulemusi tunnistada. Nad alustasid sõda, mis kestis kokku 8 aastat,“ ütles Putin.

Seega on tema sõnul Donbassi sõjaväelaste ülesanne käimasolev sõda peatada, inimesi kaitsta. „Ja loomulikult ka Venemaa enda kaitseks, sest tänase Ukraina territooriumil hakati looma Venemaa-vastast enklaavi, mis ohustab meie riiki. Seetõttu kaitsevad meie mehed, kes võitlevad, nii Donbassi elanikke kui ka Venemaad ennast,“ lisas Putin.

Jaga
Kommentaarid