Marrani kuutasu saab olema 11 500 eurot. Lisaks sellele on võimalik maksta talle ka lisatasu tulemusliku töö eest, kinnitas RMK nõukogu esimees Randel Länts. Võrdluseks: peaminister, president ja riigikogu esimees teenivad veidi alla 7500 euro kuus.

Läntsi sõnul tugineb Marrani palk osaliselt eelmise juhatuse esimehe palgale, kuid palga osas on arvestatud ka indekseerimist. „Oleme arvestanud ka elukalliduse tõusu,“ ütles Länts. Ta lisas, et Marran ise sellist palka nõudma ei läinud, vaid pigem peegeldab see number kõigi kandidaatide soovide suurusjärku.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) eilsel nõukogu koosolekul otsustati määrata Mikk Marran tänavu 1. novembrist 2027. aasta 31. oktoobrini RMK juhatuse esimeheks. Kandideeris 18 inimest. Marranil oli jäänud veel kolm aastat, kuni tema ametiaeg välisluureameti juhina lõppenuks.

Marrani lahkumisele järgnes spekulatsioonide ja süüdistuste laviin, mille käigus tuli avalikkuse ette mullu suvel julgeolekukogukonnas lahvatanud tüli. Eesti Päevaleht kirjutas 26. augustil, et põhiküsimus seisnes selles, kas mullustes hinnangutes saadi õigesti aru, kui suur on Venemaast lähtuv oht. Marran ja tema juhitav välisluureamet olevat leidnud, et kaitseministeeriumi ametnikud survestavad ametit järeldustele, mille kohta pole piisavalt tõestust.