Väga suur teadlikkus sellest, mida üks vana ja renoveerimist vajav maja endast kujutab – see on üks, kuid mitte ainus oluline eelis, mis peamiselt hoonete renoveerimisele ja rekonstrueerimisele keskendunud Estlander Gruppi teistest omasarnastest Eestis eristab. Äriklientidele tehakse nii uuemate büroode renoveerimisi kui ka nõukogudeaegsete hoonete täielikku ümberehitust ehk jäetakse vanast ainult neli seina alles, rajatakse uued katused, fassaadid ja avatäited ning ehitatakse hoone kliendile võtmed kätte lahendusena valmis.

„Kui noorte poistena alustasime, küsiti meilt esimestel aastatel palju, et kas olete ikka midagi teinud ka ja kas on midagi ette näidata. Enam eriti ei küsita,“ ütleb Kaar, kelle ettevõte on nüüdseks renoveerinud ja rekonstrueerinud umbes 200 erineva suurusega hoonet.

Samuti on nii fassaadi- ja katuse- kui ka muinsuskaitselised tööd Estlander Grupiga algusest peale kaasas käinud ning mängivad firma tegemistes olulist rolli. Iga töö puhul aga eelistab Estlanderi meeskond pigem kompleksseid, mitte väiketöid. „Efektiivne on ikkagi renoveerida tervet hoonet või ehitada ise uus hoone valmis.“

Saates räägiti tehtud töödest, plaanidest, samuti hangetest, seadusandlusest ja projektide koostamisest.

Kungla 6 renoveerimine
1x
00:00



Jaga
Kommentaarid