Õppus „Vostok 2022“ toimub 1.–7. septembrini erinevates kohtades Venemaa Kaug-Idas ja Jaapani merel ning selles osaleb üle 50 000 sõjaväelase ja üle 5000 sõjatehnika ühiku, sealhulgas 140 lennukit ja 60 sõjalaeva, teatas Venemaa kaitseministeerium.

Kaitseministeerium avaldas esmaspäeval video Hiina vägede saabumisest Venemaale, et valmistuda suurõppuseks.

Õppused viiakse läbi seitsmes Venemaa Kaug-Idas asuvas lasketiirus ja nendes osalevad väed Hiinast, Indiast, Laosest, Mongooliast, Nicaraguast ja Süüriast.

Eelmisel kuul õppuseid välja kuulutades rõhutas Venemaa, et tegemist on osaga plaanilisest lahinguväljaõppest, mis jätkub vaatamata sõjategevusele Ukrainas. Ministeerium märkis, et manöövrite raames hakkavad Vene ja Hiina mereväed Jaapani merel harjutama mereside ja meremajandusliku tegevuse piirkondade kaitsmist ning maavägede toetamist rannikuäärsetel aladel.

„Õppus ei ole suunatud ühegi konkreetse riigi ega sõjalise liidu vastu ning on puhtalt kaitseotstarbeline,“ ütles Venemaa asevälisminister Aleksandr Fomin kohtumisel välisriikide sõjaväeatašeedega. Ta täpsustas, et mereväe õppused toimuvad Jaapani mere põhja- ja keskosas, vahendab ABC News.

Jaga
Kommentaarid