„Järjekordne Ukraina propaganda feik, mille lääs varmalt üles korjas,“ kirjutab Aksjonov. „See on samasugune propagandalobi, nagu kõik eelmised, nagu virtuaalsed rünnakud Krimmi vastu, mida Kiiev režiimi diivanisõdurid on rohkem kui korra välja kuulutanud.“ Aksjonovi väitel kannavad Ukraina üksused tegelikult igal rindel ränki kaotusi ja selle varjamiseks tegelevatki sealne „narkomaanide ja kurjategijate jõuk“ edusammude fabritseerimisega.

Samal ajal teatavad RIA Novosti ja teised väljaanded, et Dnepri jõe lõunakaldal okupeeritud Nova Kahhovkas on võimud käskinud elanikel tulistamise tõttu palutud töökohtadest lahkuda ja varjenditesse suunduda. Linna täielikku evakueerimist praegu siiski ei plaanita, rahustab RIA Novosti.

Nii Nova Kahhovka elektrijaama sild kui ka Hersoni lähistel Dnepri ja Inhuletsi jõel asuvad maantee- ja raudteesillad olid täna järjekordselt Ukraina raketitule all, teatavad Ukraina-meelsed kanalid.

Ukraina kaitsejõudude lõunapiirkonna pressiesindaja Natalja Humenjuk ütles täna CNN-ile, et pealetung Hersonis on käimas. Rünnaku üksikasjad avaldatakse tema sõnul peale selle lõppu. „Ukraina relvajõud on alustanud mitmes suunas lõunarindel pealetungi okupeeritud alade vabastamiseks,“ ütles Humenjuk. Ta lisas, et edaspidi kavatseb Ukraina hoida operatsioonide suhtes infosulgu ja vabastatud aladest jooksvalt teatama ei hakata. „Uudis on teada, see on inspireerinud kõiki, nüüd peame olema kannatlikud ja mõistma väeosade tegevuste järjestust,“ ütles Ukraina lõunakaitsejõudude ühise koordinatsioonipressikeskuse ülem Natalia Humeniuk.

Esmaspäevastel andmetel olid Ukraina väed oma kontrollitud territooriumi Inhuletsi jõe vastaskaldal laiendanud, hõivates Suhhõi Stavoki küla.

Ka USA valitsusallikad ütlesid esmaspäeval CNN-ile, et nende andmeil on Ukraina väed valmistumas suuremaks vastupealetungiks, millest võtaksid osa nii õhujõud kui maaväed. Selliste ettevalmistuste hulka kuulub Vene relvasüsteemide, staapide ja relvaladude pommitamine, märkisid ameeriklased. Ühe USA ametniku sõnul on paljud Vene üksused rahuaegsest koosseisust oluliselt väiksemad, mõned kuni kaks korda. Kommentaar anti enne Ukraina lõuna sõjaväeringkonna teadet pealetungi kohta.



Jaga
Kommentaarid