Suurbritannia kaitseministeeriumi tänane julgeolekuülevaade keskendub teadetele, et Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu on kaotanud riigi juhi Vladimir Putini soosingu.

Sõltumatute Venemaa meediaväljaannete väitel on Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu riigi juhtimisest nüüdseks kõrvale jäetud ning Putin saab sõja kohta ülevaateid otse lahinguoperatsioonide eest vastutavatelt väejuhtidelt.

Vene ohvitserid ja sõdurid, kellel on vahetu sõjakogemus, naeruvääristavad Šoigut ilmselt regulaarselt tema ebatõhusa ja elukauge juhtimise pärast. Seejuures on Šoigu ilmselt pikka aega vaeva näinud, et endale vähegi lugupeetavat kuvandit luua. Šoigul puudub nimelt sõjaline kogemus, kuna ta on suurema osa oma karjäärist veetnud ehitussektoris ja eriolukordade ministeeriumis, seisab Briti kaitseministeeriumi ülevaates.

Eelmisel nädalal kirjutas Briti kaitseministeerium, et Ukraina ründamine on osutunud Venemaale nii majanduslikuks kui strateegiliseks läbikukkumiseks.

„Moraal on paljudes Vene sõjaväe osades kehv ja armeekoosseisu kvaliteet oluliselt halvenenud. Riigi diplomaatiline jõud on vähenenud ja pikaajaline majandusväljavaade sünge. Kuue kuuga on Venemaa sõda osutunud neile kulukaks, aga ka strateegiliselt kahjulikuks."

Jaga
Kommentaarid