Õnnetuses hukkus kolm inimest. Lisaks hukkunutele sai vigastada mitu inimest, kes viidi haiglasse. 46-aastane hispaanlasest veokijuht jäi terveks ja viidi ülekuulamisele.

Õnnetus juhtus Nieuw Beijerlandi alevis, mis on osa Hoeksche Waardi haldusüksusest ja asub Rotterdamist umbes 30 kilomeetri kaugusel. Külas peeti parasjagu grillipidu, millel viibis kümneid inimesi.

Hispaania transpordifirma El Mosca veoauto sõitis teelt välja veidi pärast kella 18 õhtul ja tabas grillipidu, kus viibis kümneid inimesi. Abi andma kutsuti kümme kiirabiautot, päästehelikopter, kraanaauto ja palju päästetöötajaid, vahendab kohalik politseiamet ja uudisteväljaanne NOS.

Politsei alustas õnnetuspaigas juurdlust, et uurida juhtunu põhjuseid. Õnnetuses osalenud Hispaania numbrimärgiga veoauto arestiti ja sellele viiakse läbi tehnokontroll, vahendab Hollandi uudisteportaal Nltimes. Veoauto juht teeb politseiga koostööd, kirjutab NOS.

Linnapea asetäitja Charlie Aptroot ütles, et õnnetusse sattunud inimeste pereliikmed ja naabrid on rusutud, osaliselt kuna vigastatute seisund pole teada ja valitseb suur ebakindlus.

„Meie suurim mure on seotud inimestega,“ ütles ta.

Traagilisel peol viibinute, selle pealtnägijate ja kohalike elanike eest hoolitseb vald, kinnitas ta.

„Šokk on siin tohutu,“ ütles politsei pressiesindaja piirkondlikule ringhäälingule Rijnmondi. Ametniku sõnul oli õnnetusel palju pealtnägijaid. Avatud on spetsiaalne koht, kus õnnetuse pealtnägijatele ja kannatanute lähedastele tuge pakutakse.

Kohalikus meedias avaldatud pildid kujutavad Hispaania transpordifirma veoautot keset purunenud piknikulaudu. Näha on katkiseid pudeleid ja ümber lükatud toiduaineid.