„Kõige tähtsam on, et esimesed tankid ja haubitsad jõuavad Poola armee käsutusse juba sel aastal,“ kommenteeris Blaszczak ajakirjanikele pärast lepingu allkirjastamist Lõuna-Korea relvastusressursside administratsiooni juhi Ohm Dongiga.

Tema sõnul tugevdatakse sõlmitud lepinguga oluliselt Poola kaitsevõimet.

Lepingu allkirjastamise tseremoonia toimus eile Põhja-Poolas Morongas asuvas sõjaväebaasis. Kokkulepe raames ostab Poola Lõuna-Korealt 180 Hyundai Rotemi toodetud tanki K2 Black Panther väärtuses 3,4 miljardit eurot ja 212 iseliikuvat haubitsat K9 Thunder, mille väärtus on 2,4 miljardit eurot. Tehing hõlmab lisaks Poola sõjaväelaste väljaõpet Lõuna-Koreas ning laskemoona.

„K9 on ilmselt parim suurtükiväesüsteem maailmas, millega on võrreldav vaid Saksa süsteem. FA-50 on lahinguversioon T-50-st, mis on kogunud mainet parima treeninglennukina maailmas. Tank K2 oma viimases versioonis on parem kui miski muu, mis Lõuna-Koreal seni on olnud,“ ülistas Chun.

Tankide ja haubitsate tarne lõpptähtajaks on 2025. aasta.

Blaszczak kinnitas, et Poola sõlmib sel aastal lepingu ka 12 FA-50 reaktiivmootoriga hävituslennukite ostmiseks. Neid lennukeid toodab Lõuna-Korea ettevõte Korea Aerospace Industries koostöös ameeriklastega.

FA-50 on ülehelikiirusega kerge lahingulennuk, mis on sobiv maismaaobjektide ründamiseks ja mõningaseks õhuvõitluseks. Lennuk on relvastatud õhk-õhk-tüüpi rakettidega Sidewinder, õhk-maa rakettidega Maverick ja kolme 30-millimeetrise kahuriga. Kasutada saab ka erinevaid pomme.