„Ukrainas viiakse läbi sõjalist erioperatsiooni, et ära hoida kolmandat maailmasõda,“ ütles Medvedev reedel Prantsuse telekanalile LCI antud intervjuus. Ta lisas, et erioperatsiooni seostatakse ohuga Venemaa „elulistele huvidele“.

Ent sellele vaatamata ei kavatse Moskva alustatud sõda lõpetada enam isegi siis, kui Kiiev peaks ametlikult loobuma kõikidest püüdlustest liituda NATO-ga.

„See on meie jaoks ülioluline tingimus, ent tänaseks siiski juba ebapiisav, et saavutada rahu,“ teatas Medvedev Prantsuse LCI televisioonile antud intervjuus.

Tema sõnul jätkab Venemaa „sõjalist erioperatsiooni“ seni, kuni kõik eesmärgid on saavutatud, sealhulgas Ukraina „denatsifiteerimine“.

Medvedev ütles ka, et lääne senised relvasaadetides Ukrainale ei kujuta endas Venemaa jaoks veel olulist ohtu, sealhulgas USA saadetud mitmikraketiheitjad HIMARS. Kuid see võib tema sõnul muutuda, kui USA otsustab tulevikus Ukrainale annetada ka kaugema laskeulatusega mitmikrakeiheitjaid.

„Kui selline rakett lendab 70 kilomeetri kaugusele, on see üks asi,“ ütles ta. „Aga kui selle laskeulatus on 300-400 kilomeetrit, on teine asi. See oleks otsene oht Vene Föderatsiooni territooriumile,“ märkis Medvedev.

Intervjuu lõpetuseks ütles Medvedev veel, et riikidel on erinevad teed, ent siiski ei tasu unustada Venemaa tuhandeaastast ajalugu. „Samuti seda, et Venemaa on ÜRO julgeolekunõukogu alaline liige ja maailma suurim tuumariik. Seetõttu olen kindel, et suudame enda eest seista,“ rõhutas ta.

Jaga
Kommentaarid