Oma kolmapäevases jutluses ütles paavst: „Ma mõtlen vaesest tüdrukust, kes lasti Moskvas oma autos õhku. Süütud maksavad sõja eest, süütud! Mõtleme sellest reaalsusest ja ütleme teineteisele – sõda on hullus.“

29-aastane Dugina hukkus plahvatuse tagajärjel, kui tema auto alla paigutatud pomm sõidu ajal õhiti.

Ukraina Vatikani saadik ütles National Review meediajaamale, et on paavsti sõnades pettunud. Jurashi kinnitas, et Darja Dugina näol oli tegu Vene imperialistiga, kelle tapsid venelased, kuid keda ülistatakse nüüd kui märtrit. „Ei saa rääkida samades kategooriates ohvrist ja agressorist, vägistajast ja vägistatust,“ sõnas Jurashi.

Dugina oli Vene propaganda esinägu. Olles Venemaa rahvusliku televisiooni ajakirjanik ja kommentaator, on Dugina õhinal toetanud Vene sõda Ukrainas. Tema sõnul oli Butša veretöö, kus Vene väed hukkasid sadu ukraina tsiviilelanikke, fabritseering ning orkestreeritud lääne meedia poolt. Tema sõnul valiti just Butša piirkond, sest selle nimi sarnaneb ingliskeelse sõnaga butcher, mis tähendab lihunikku.

Aleksander Dugin, hukkunud Darja Dugini isa ja filosoof, kes tulihingeliselt toetab uue Vene Impeeriumi loomist ja Ukraina invasiooni, süüdistab tütre surmas ukrainlasi ning leiab, et Venemaa peab hukkunud Darja auks selle sõja võitma.

Vene võimud avastasid uurimise käigus hämmastava kiirusega, et mõrva taga on Ukraina päritolu naine, kes peale kuriteo toimepanekut Eestisse põgenes.

Jaga
Kommentaarid