Kirjas ütles pressiesindaja Artur Jugaste, et arusaadavalt ollakse Oidsalu artiklist häiritud ja paljud ootavad sellele vastulauset, kuid Marran on otsutanud teemat mitte kommenteerida. Jugaste lisas, et mingit mõistlikku kommentaari ongi sellele võimatu anda ja parim rohi on pea püsti hoida ning eluga edasi minna.

„Küll aga saaksid Sina üht asja teha. Oletades, et sa ei nõustu Meelise kirjeldusega Mikust, pakun, et võiksid seda oma Facebooki-seinal öelda. Kirjeldada mõnda lugu, mis Mikku päriselt juhina iseloomustab. Või lihtsalt öelda, et Oidsalul pole õigus. Lihtsalt, et Oidsalu versiooni kõrval oleks alternatiiv. See ei ole kindlasti kohustus või Mikult tulnud varjatud ülesanne - kirjutan omal algatusel,“ teatas pressiesindaja kirjas.

Jugaste ütles ERR-ile enda saadetud kirja kommentaariks, et tema kiri oli väga neutraalne ja delikaatne, et mitte inimestele survet avaldada.

Mitmele inimesele ta niisuguse kirja saatis, Jugaste enda sõnul ei mäleta, kuid kindlasti jäi see arv alla kümne. Ta lisas, et adressaatideks olid tema endised kolleegid.

Endine kaitseministeeriumi kantsler Meelis Oidsalu kirjeldas ERR-i portaalis esmaspäeval võimalikke põhjusi, miks Mikk Marran keset ametiaega välisluureameti juhina hoopis RMK juhiks tööle suundub. Oidsalu väitel ei olnud ministeerium ja valitsus vahepeal välisluureameti briifidega rahul, ühtlasi teeb Mikk Marran ekskantsleri väitel ebavajalikke jõudemonstratsioone.