Pealtnägija poolt filmitud videoklipist on näha, kuidas üks politseiohvitser hoiab kahtlusalust kinni, teine kasutab rusikaid ning kolmas lööb maaslamajat jalaga. Video katkestati pärast seda, kui üks ametnikest osutas kõrvaltvaatajale ja nõudis salvestamise lõpetamist, vahendab Reuters.

Crawfordi maakonna šerifi büroo teatas, et juhtumiga olid seotud kaks nende ohvitseri: Zack King ja Levi White. Lisaks oli üks osalistest ka Mulberry linna politseinik Thell Riddle. King ja White on praeguseks oma tööülesannetest vabastatud, kuid Riddle viibib uurimise vältel halduspuhkusel.

Kaubanduskeskuse ees vahistatud 27-aastane Randall Worcester viidi haiglasse meditsiinilisele läbivaatusele. Arkansase osariigi politseijaoskonna väitel viidi ta pärast meditsiinilist abi aga otse aresti, sest meest süüdistatakse esimese ja teise astme kallaletungis, vahistamisele vastupanu osutamises ja kuritöövahendi omamises, vahendab CNN.

Väidetavalt ähvardas Worcester naaberlinna bensiinijaama töötajat. Kui meest Mulberry linnas märgati, oli ta esmalt politseinikega koostööaldis, kuid seejärel üritas ohvitsere rünnata, selgitas Arkansase osariigi politseijaoskond.

Viimastel aastatel on avalikkusele lekkinud hulgaliselt videoid, kus Ameerika Ühendriikide õiguskaitseametnikud kasutavad vahistatavate suhtes üleliigset jõudu. Videokaamera ette on jäänud ka intsidendid, mis on lõppenud surmaga. See on omakorda kaasa toonud kriitikalaviini USA õiguskaitseorganite suhtes, kes kasutavad üleliigset vägivalda.