Sanktsioonide alla sattunud Vene ärimehele Dmitri Pumpjanskile kuulunud luksusjaht läheb homme oksjonile, kuna miljardär ei suutnud tagasi maksta laenu pangale JPMorgan Chase & Co., teatab oksjonikorraldaja oma veebisaidil.

Tegemist on esimese Vene oligarhile kuulunud superjahiga, mis läheb müüki peale seda, kui neid Venemaa sissetungi tõttu Ukrainasse ülemaailmselt konfiskeerima hakati, ütles oksjonimaja Howe Robinson Partnersi maakler Nigel Hollyer majandusväljaandele Bloomberg.

Suurbritannia võimud konfiskeerisid Axioma tänavu märtsis Gibraltari juures. Laeva väärtuseks hinnatakse 63 miljonit naela (umbes 74 miljonit eurot), kuigi eeldatavasti müüakse see alla omahinna, vahendab BBC.

Eelmisel kuul võitis JPMorgan Gibraltaril kohtumääruse, mis lubas laeva müüki panna, kuna Pumpjanski oli loobunud laevaga seotud 20,5 miljoni eurosest laenust, teatas Bloomberg.

73 meetri pikkune ja 5-tekiline superjaht on pälvinud „hämmastavalt palju huvi“, ütles Hollyer, viidates umbes 115 päringule ja 28 ülevaatusele, mida potentsiaalsed ostjad või nende meeskonnad on praeguseks teinud. Ta keeldus aluse väärtust kommenteerimast, viidates konfidentsiaalsuskokkulepetele.

Pumpjanski kogus oma varanduse teraseäris, kontrollides Venemaa suurimat terastorude tootjat TMK PJSC.

Jaga
Kommentaarid