Ukraina armee hävitas Venemaa tugipunkti Hersoni oblastis. Lõuna-Ukraina operatiivjuhatus teatas, et nad tapsid 20 Vene sõdurit ja hävitasid iseliikuva haubitsa Msta-S, kaks S-300 raketisüsteemi, iseliikuva haubitsa Giatsint-S ja radarisüsteemi Nebo-M.

Zaporižžja oblastis asuva Venemaa poolt okupeeritud Melitopoli linnapea Ivan Fedorov teatas ühismeedias, et pühapäeva õhtul oli linnas kuulda plahvatusi. Veel teatas ta, et Ukraina partisanid olla lõiganud kõri läbi alaealist tüdrukut ahistanud Vene sõduril.

Pühapäeva õhtul oli mitmeid plahvatusi kuulda kahes Krimmi poolsaare linnas Jevpatorijas ja Sakõs. Sevastopoli oblasti venemeelne nukukuberner Mihhail Razvožajev kinnitas hiljem rünnakut ja väitis ühismeedias, et Vene õhutõrje tabas 21. augusti õhtul Sevastopoli lähedal Belbeki sõjaväelennuväljale lähenenud sihtmärke.

Ukraina relvajõudude peastaabi teatel on Venemaa väejuhatus 22. augustist 25. augustini sulgenud osaliselt oma õhuruumi Lipetski, Voroneži ja Belgorodi oblastite kohal.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles eile, et Venemaa võib tuleval nädalal teha midagi „eriti julma“.

Ukraina kardab suuremat rünnakut 23.-24. augustil, mil riik tähistab lipu- ja iseseisvuspäeva. Juba varem andis riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu teada, et neile teadaolevatel andmetel valmistab Venemaa iseseisvuspäevaks ette provokatsioone, ennekõike president Zelenskõi vastu.

Kui blogi koheselt ei avane, värskenda lehte!

Jaga
Kommentaarid