Venemaa pommitas Mõkolajivi oblastis Voznessenski linna, mis asub kolmekümne kilomeetri kaugusel Zaporižžja tuumajaamast. Raketitabamuse sai viiekorruseline kortermaja ja mitu eramut. Vigastada sai teadaolevalt vähemalt 12 inimest, kellest neli on lapsed, teatas oblasti kuberner Vitali Kim ühismeedias.

Ukraina riiklik tuumaagentuur Energoatom, nimetas rünnakut linnale „Venemaa järjekordseks tuumaterrorismiaktiks“.

Venemaa Musta mere laevastiku peakorteri kohal tulistati laupäeval alla droon. Droon tulistati alla täpselt laevastiku peakorteri kohal Sevastopoli linnas annekteeritud Krimmi poolsaarel, kirjutas Sevastopoli oblasti Kremli-meelne nukukuberner Mihhail Razvožajev ühismeedias, süüdistades rünnakus Ukraina vägesid.

„See kukkus katusele ja süttis põlema,“ ütles ta ja lisas, et suuremaid purustusi ega ohvreid drooni häving kaasa ei toonud. See oli augustikuu vältel juba teine ​​rünnak laevastiku peakorteri vastu.

Sõjauuringute Instituut (ISW) kirjutab, et Venemaa on hakanud Krimmis nähtavalt suurendama julgeolekumeetmeid, mis näitab Venemaa võimude ja tsiviilelanike kasvavat muret Ukraina rünnakute ohu pärast varem turvaliseks peetud aladel.

Venemaa võimud paigaldasid Sevastopolis kontrollpunktid Ukraina autode läbiotsimiseks ja diversantide tuvastamiseks. Teatud Vene sõjaväeblogijad andsid dramaatilisi, pessimistlikke hinnanguid nagu Ukraina väed oleksid rünnakuid Kertši väina sillale ja Belbeki lennubaasile kasutanud, et teha luuret Venemaa õhu- ja raketitõrjevalmiduse kohta ning luua hinnanguid uute rünnakute teostatavuse kohta. Ukraina Strateegilise Kommunikatsiooni Keskus (UA StratCom) teatas 19. augustil, et Vene väed ei kontrolli olukorda Krimmis, mida tõendab Kertši väina silla blokeerimine ja õhualarmide aktiveerimine Sevastopolis esimest korda alates invasiooni algusest. StratCom hoiatas, et Ukraina väed ei ole Kertši väina silda veel täie võimekusega löönud ning Ukraina eelnevad löögid sillale näitavad, et sild ei ole nii turvaline, kui venelased varem arvasid.

Venemaa armee poolt okupeeritud Ukraina aladelt on kümne päevaga evakueeritud üle 21 000 inimese, sealhulgas üle 9000 Zaporižžja oblastist ja üle 8000 Hersoni oblastist, teatas Ukraina asepeaminister Irina Veretštšuk reedel.

On saadud uued kinnitused terroriakti ettevalmistamise kohta eile Zaporižžja tuumaelektrijaama territooriumil Vene okupantide poolt, teatas Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsus (HUR).

„On saadud täiendavad kinnitused informatsioonile provokatsiooni ettevalmistamise kohta okupantide poolt Zaporižžja tuumajaamas 19. augustil. Täpsemalt on litsentseeritud personalile (kes täidavad oma funktsioone riikliku aatomiinspektsiooni välja antud litsentsi alusel) tehtud ettekirjutus püsida kodus. Jaama territooriumile lastakse väike osa operatiivset personali,“ öeldakse teates.

„Võttes arvesse relvade hulka, mis on nüüd tuumajaama territooriumile paigutatud, ning ka korduvaid provokatsioonilisi tulistamisi, on suur ulatusliku terroriakti toimepanemise tõenäosus tuumaobjektil,“ teatas HUR.

Jaga
Kommentaarid