„On saadud täiendavad kinnitused informatsioonile provokatsiooni ettevalmistamise kohta okupantide poolt Zaporižžja tuumajaamas 19. augustil. Täpsemalt on litsentseeritud personalile (kes täidavad oma funktsioone riikliku aatomiinspektsiooni välja antud litsentsi alusel) tehtud ettekirjutus püsida kodus. Jaama territooriumile lastakse väike osa operatiivset personali,“ öeldakse teates.

„Võttes arvesse relvade hulka, mis on nüüd tuumajaama territooriumile paigutatud, ning ka korduvaid provokatsioonilisi tulistamisi, on suur ulatusliku terroriakti toimepanemise tõenäosus tuumaobjektil,“ teatas HUR.

Nii Venemaalt kui ka okupeeritud Krimmist tuleb värskeid teateid sõjaliste sihtmärkide plahvatustest ja alanud tulekahjudest.

Nii toimus Krimmi poolsaarel Sevastopolist põhja pool asuva Belbeki õhuväebaasi lähistel vähemalt neli plahvatust. Venemeelne Sevastopoli kuberner Mihhail Razvožajev kinnitas, et „kahju pole, keegi viga ei saanud“.

Õhutõrje aktiveeriti The Guardiani teatel ka Venemaale viiva silla Krimmi-poolses otsas asuva Kertši lähedal. Kohaliku meedia info kohaselt tulistati alla Ukraina droon.

Venemaal Belgorodi oblastis Ukraina piiri lähedal asuvas laskemoonalaos puhkenud tulekahju tõttu evakueeriti kaks Venemaa küla. Piirist vähem kui 50 km kaugusel asuva Timonovo lähedal süttis laskemoonaladu, ütles piirkonna kuberner Vjatšeslav Gladkov ja lisas, et inimohvreid pole teatatud.

Ukraina kaitseministeerium avaldas pärast Timonovo tulekahju algust säutsu lühisõnumiga „suitsetamine tapab!“. Varemgi on Ukraina pool märkinud, et okupeeritud Krimmi sõjaliste sihtmärkide plahvatusi ja tulekahjusid põhjustavad „hooletud suitsetajad“.

Jaga
Kommentaarid