Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toateri sõnul pidas politsei eile kinni videos vaenu õhutanud ning rahvusvahelist kuritegu toetanud ja õigustanud 50-aastase mehe.

„Viime tema suhtes läbi menetlustoiminguid ning süüteomenetluse käigus selgub ka tema karistus,“ ütles Toater.

Toateri sõnul tuleb Eestis viibides järgida kohalikke seadusi ning kes ei soovi seda teha, ei pea Eestis olema. Hiljem politsei täpsustas, et riigist välja saatmine meest siiski ei ähvarda. Miks nii, lubati täpsustada homme.

„Eesti on vaba maa ja igaüks võib omada erinevaid vaateid, kuid selle juures on lubamatu vaenu õhutamine, vägivallale üleskutsumine või kuritegude toetamine ja õigustamine,“ ütles Toater.

„Politsei suhtub rangelt igasse üleskutsesse, mis ohustab Eesti inimeste turvalisust ja avalikku korda. Selleks ennetame võimalikke ohte ja võtame vajadusel teiste inimeste turvatunnet õõnestavad inimesed vastutusele,“ kinnitas ta.

Tanki eemaldamisele vastu olnud Narva mehe sõimlev ja vandalismile kutsuv postitus jõudis sotsiaalmeedias kulutulena levida. Seda on kajastatud ka Ukraina meedias.

„Mis saab olema meie vastus? Mida teeme meie, venekeelsed inimesed? Me peame reageerima. Kutsun üles leidma Eestist fašistlikke monumente ning nende kallal vandaalitsema,“ ütles mees videos. „Täna Ukraina, homme Eesti,“ sõnas ta samuti ning väitis, et Narva tervitaks Vene vallutusarmeed avasüli. Tema hinnangul jõuaksid Vene väed kahe tunniga Tallinnasse.