Mati Urb oli koos oma vanemate ja kahe õe-vennaga ülestõusmispühade ajal Kentis külas. Eesti pere, kes kolis 2021. aastal Londonisse, rentis matkaauto, et puhata Inglismaa lõunarannikul.

Kaljuronimise ajal kaotasid Mati vanemad ta silmist ja hakkasid teda otsima. Üks möödakäija helistas umbes kell kuus õhtul rannavalvele, lisaks kutsuti Mati otsimiseks kaljule päästepaat ja Kenti politsei. Tund aega hiljem nägi rannavalve helikopter tema keha kaljude jalamil, mis oli jalgsi kättesaamatus kohas.

Parameedikud osutasid meditsiinilist abi, kuid Mati tunnistati sündmuskohal surnuks veidi pärast kella kaheksat. Ekspertiisi käigus jõuti järeldusele, et Mati suri 4. aprillil Doveri East Langdoni kaljude piirkonnas toimunud kukkumise järel peavigastustesse.

Politsei aruandes öeldi, et kolmandad isikud ei olnud asjaga seotud. Kohtuarst Katrina Hepburn ütles, et surmajuhtum oli õnnetus. „Ma ei tea, kuidas Mati kaljult alla kukkus - see oli tunnistamata,“ ütles Hepburn. „Kas ta komistas ja kukkus, kas see oli tuul või kas ta vaatas liiga kaugele üle ääre, ma lihtsalt ei tea.“

Hepburn lisas, et teab, et selline seletamatus ei lohuta Mati perekonda. „Need olid traagilised asjaolud ja minu järeldus on, et see oli õnnetus. Ma ei näe mingeid tõendeid selle kohta, et ta kavatses kaljult kukkuda,“ ütles ta.

Jaga
Kommentaarid