Seoses hübriidtöömudeli rakendamisega on viimase paari aasta jooksul ootused tehnoloogilistele lahendustele järsult kasvanud. Paljud vanad seadmed vahetatakse välja uuemate vastu, sest need peavad töötama laitmatult, et säilitada kasutaja suur tööviljakus ja produktiivsus erinevate ülesannete täitmisel. Ka sülearvutite maailma on tulnud uusi mudeleid, pakkudes valikut innovaatiliste funktsioonide ja erinevate hinnaklasside vahel.

„Praegu on turul saadaval täiesti taskukohase hinnaga suurepärase jõudlusega sülearvutid, mis näevad lisaks head välja, töötavad laitmatult ning jäävad seejuures veel suhteliselt kergeks ja kaasaskantavaks. Töökindluse tagamiseks ei pea arvutit ostes välja käima kogu oma varandust,“ kommenteerib tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina ka kõige taskukohasemate sülearvutite valikut, kus mudelite kvaliteedi täiustumine on eelkõige olnud võimalik tänu protsessorite, salvestusruumi ja kuvarite arengule.

Mille poolest aga paistavad silma parimad turul olevad taskukohased sülearvutid?

Avar ekraan teeb mugavamaks igasuguste toimingute täitmise

Kontoris töötavad inimesed on üldjuhul harjunud suure monitoriga, sest see muudab paljude ülesannete korraga haldamise lihtsamaks ja pakub piisavalt tööruumi. Kodus pole aga tihtipeale lisamonitori jaoks ruumi ning siinkohal hakkab olulist rolli mängima see, kui suur on meie sülearvuti ekraan.

„Suur ekraan hõlbustab diagrammide, andmete ja dokumentide vaatamist ning nende töötlemist,“ selgitab tehnoloogiaekspert. Ta lisab, et tootjatel on võimalik arvutite kuvaala laiendada kitsaste raamide abil ja ka ekraani arvelt, sealjuures seadme korpust suurendamata. Üheks selliseks mudeliks on näiteks Huawei MateBook D 16, mille ekraani diagonaali mõõduks on erakordsed 16 tolli, samas kui teised tootjad mahutavad sama suure korpuse sisse vaid 15,6-tollise ekraani.

Protsessor määrab arvuti jõudluse

Veel mõnda aega tagasi usuti, et kui soovida hea jõudlusega kiiret arvutit, tuleb vaadata lauaarvutite poole. Nimelt varem oli sülearvuti peamiselt sobilik vaid kaasavõtmiseks, kuid nüüdseks on ka kaasaskantavad seadmed muutunud piisavalt kiireks ja võimsaks, et neid igapäevaste toimingute tegemisel põhiarvutina kasutada. Arvuti „süda“ ja üks olulisemaid komponente on aga protsessor, millest sõltub peamine osa sülearvuti jõudlusest.

„Võimsa protsessoriga sülearvuti võimaldab tõrgeteta teha videotöötlust, mahukat andmeanalüüsi või samaaegselt kasutada sujuvalt nii veebilehti kui ka tabeleid, slaide ja diagramme,“ ütleb Mishina. Intensiivsete ülesannete täitmisel päästab arvuti ülekuumenemise eest aga jahutussüsteem, mis on olemas näiteks ka Huawei Matebook D 16 sülearvutil, toetamaks selle võimsa 12. põlvkonna Intel® Core™ H-seeria protsessori tööd.

Vaatamata vastupidavatele komponentidele ja süsteemidele on sellegipoolest suudetud säilitada sülearvutite kergus ja nende kompaktsed mõõtmed – nii näiteks kaalub metallist korpusega Matebook D 16 kõigest 1,7 kilogrammi.

Uued funktsioonid, mida eelkäijatel polnud

Lisaks tüüpilistele tehnilistele näitajatele, mida sülearvutit ostes jälgitakse, on kasutaja jaoks üha olulisemaks muutumas ka igasugused lisafunktsioonid, mis teevad sülearvuti kasutamise veelgi mugavamaks.

Nii pööravad tehnoloogiaseadmete tootjad üha rohkem tähelepanu näiteks kvaliteetsema videokõne pakkumisele, sest paljud meeskonnad on kolinud oma koosolekutega virtuaalmaailma.

„Praegu on kaasaegsete sülearvutite abil võimalik ka kõige korratumas keskkonnas viia läbi professionaalne videokõne,“ nendib Mishina. „Arvutite professionaalsed kaamerad pakuvad ülikvaliteetset pilti, võimaldavad valida ümbritseva keskkonna peitmiseks sobiva tausta või hoopis summutada arvuti mikrofoni kostuvaid taustamürasid ja klaviatuuriklõbina helisid,“ täpsustab tehnoloogiaekspert ning täiendab, et lisaks eelnevatele funktsioonidele suudab näiteks Matebook D 16 sülearvuti 1080p AI-kaamera oma vaatenurka reguleerida ja hoida kaamera ees olija ka liigutamise ajal alati kaadri keskmes.

Jaga
Kommentaarid