Tänasel linnavolikogu istungil pidi arutusele tulema ülesande andmine Narva linnavalitsusele tankmonumendi teisaldamiseks avalikust linnaruumist suletud linnaruumi. Varem on lubatud, et tank viiakse minema selle nädala jooksul.

Opositsioon soovis esitada volikogule aga eelnõu, milles tehakse ettepanek „jätta tank tema ajaloolisele kohale“ ja „teha linnapea Katri Raigile ülesandeks kuni 18. augustini esitada /.../ korraldus monumendi võimalikust asukohast Narva linna territooriumil“.

Istungi algul ütles selle juhataja, volikogu aseesimees Natalia Umarova, et teema arutusele ei tule. Ta selgitas, et linn tegi kaks nädalat tööd, jõudmaks tanki teisaldamise osas üksmeelele. Ta teatas, et allkirjad tanki teisaldamise toetuseks andsid eelmisel nädalal kõigi fraktsioonide liikmed, mistõttu ei ole mõistlik arutelu uuesti otsast alustada.

Taoline lüke välistas opositsiooni muudatusettepanekute arutamise. Ühtlasi tähendab see seda, et linnavalitsus ei saa teemaga edasi minna ja teisaldamise otsus peab tulema riigilt.

„Mul on kahju, et Narva linnavolikogu loobus otsusest ise oma linnas toimuva üle otsustada,“ tunnistas Raik.

Istung algas kell 13.

Juhul, kui blogi ei avane, värskendage palun lehte!