Jüri Ratas märkis kongressil erakonnakaaslastele esinedes, et keskmine pension peab tõusma 1000 euroni.

„Erakorraliste pensionitõusudega tuleb jätkata ning leian, et juba järgmisel aastal peame pensione lisaks indekseerimisele 20 euro asemel tõstma vähemalt 50 euro võrra,“ lausus Jüri Ratas.

Tema sõnul käib vanemate ja vanavanemate eest hoolitsemine paljudele üle jõu ning seetõttu tuleb sellega seotud küsimustele kiiremas korras lahendused leida. „Keskerakond nõuab, et uus valitsus täidaks eakatele antud lubaduse ning tagaks abivajajatele pensioni eest hooldekodukoha,“ rõhutas Jüri Ratas.

Keskerakonna uus juhatus

Erakonna juhatusse valiti Mihhail Kõlvart (409), Tanel Kiik (380), Jaak Aab (379), Lauri Laats 338, Jaanus Karilaid (235), Jaan Toots (235), Vladimir Svet (216), Taavi Aas (215), Vadim Belobrovtsev (199), Yana Toom (195), Siret Kotka (171), Andrei Korobeinik (165), Enn Eesmaa (160) ja Mihkel Undrest (140).

Jüri Ratas nimetas aseesimeesteks Mihhail Kõlvarti, Tanel Kiige, Jaanus Karilaidi ja Yana Toomi. Põhikirjast tulenevalt kuuluvad automaatselt juhatusse volikogu esimees (Tõnis Mölder) ja Noortekogu esimees (Kristi Rüütel).

Kesknädala ilmumine kui keskne mure

Jüri Ratas märkis erakonnakaaslaste suunas pöördudes, et soovib tagasivalituks osutumise puhul tugevdada nii bürood kui piirkondi. Eraldi tõi ta välja vahepeal soiku jäänud Kesknädala ilmumise, mille lubas peagi tagasi tuua.

Ta toonitas, et valituks osutu on tulevane potentsiaalne peaminister, mistõttu märkis, et valimiskasti juurde minnes tuleb olla eelkõige oma südametunnistuse ja endaga.

„Olen kindel, et valite võimeka meeskonna, kes suudab Keskerakonda ja Eestit edasi viia,“ sõnas Ratas. „Tänan sind, Jaan, et oled avaldanud valmisolekut erakonna esimehe koormat kanda. Sinu kandideerimine on elavdanud debatte erakonnas.“

Ratas toonitas, et üksmeelne Keskerakond võib võita, kuid lahkmeelne mitte kunagi.

Teine juhikandidaat, Jaan Toots, tõi samuti jutuks Kesknädala ilmumise. Tema juhtimisel pidavat väljaanne hakkama ilmuma kaks korda kuus. Lisaks soovib ta tele- ja raadiotasandil erakonna tegemisi laiemalt kajastada.

Lisaks muule märkis Toots, et tema juhtimisel toodaks erakond rahalistest raskustest välja. „Mul on võimalusi ja ideid rahaasjad korda teha,“ sõnas ta oma kõnes.

Üldjoontes kritiseeris Toots Ratase oponendina peamiselt asjaolu, et senise juhtkonna eestvedamisel kukkus Keskerakond valitsusest välja.

Kui blogi koheselt ei ilmu, siis oota veidi või palun uuenda lehte.