Suurbritannia kaitseministeeriumi tänase Ukraina julgeolekuülevaate kohaselt on Ukraina relvajõud kahjustavaid hoope andnud kahele peamisele maanteesillale, mis võimaldavad juurdepääsu Venemaa okupeeritud territooriumile Hersoni oblasti Dnepri läänekaldal.

Sillad on ministeeriumi teatel Vene rasketehnika jaoks nüüdseks tõenäoliselt kasutusest väljas ja venelased ei saa läbi nende oma tuhandeid Dnepri läänekaldal viibivaid sõdureid sõjaliselt varustada.

Kolmapäeval muutsid Ukraina täppislöögid raskete sõjaväesõidukite jaoks ilmselt kasutuskõlbmatuks Dnepri jõe ülekäigu Nova Kahhovka juures.

Eelmisel nädalal sai kahjustada Hersoni lähedal asuv peamine raudteesild, mille lähedal asuvat parvlaeva on Venemaa alates juuli lõpust kasutanud oma vägede varustamiseks.

Viimastel päevadel on Venemaal õnnestunud teha pealiskaudset remonti kahjustatud Antonivka maanteesillale, kuid sillakonstruktsioonid jäävad ilmselt liiga kahjustatuks, et üle jõe rasketehnikat tuua.

Isegi kui Venemaal õnnestub sildu olulise määral parandada, jäävad need haavatavaks kohaks. Läänekaldal asuvate tuhandete Vene sõduride maapealne varustamine sõltub vaid kahest parvlaevade ületuskohast.

Kuna venelaste tarneahel on piirkonnas haavatud, saab nende vastupidavusel edaspidi otsustavaks varude suurus, mis neil juba Dnepri läänekaldale toodud on, seisab ministeeriumi teates.

Jaga
Kommentaarid