Vene väljaanne Izvestija teatas täna õhtul, et kaks selle töötajat, korrespondent Ksenia Soldatova ja operaator Dmitri Timofejev olid rongiga teel Narvast Tallinna, kui peeti Eesti politsei poolt kinni.

„Vagunis tulid nende juurde politseinikud, tõstsid nad rongilt maha ja toimetasid jaoskonda,“ kirjutas propagandaväljaanne. „Ajakirjanikud ootavad nüüd politseijaoskonnas migratsiooniameti esindajat.“

Nad tegid Narvas propagandatööd.

Urmas Elmi, politseikapten

Izvestija teatel olid nende töötajad Eestis ametlikult turistidena, ent puhata ei suutnud. Nimelt tekkis neil siin olles tung kajastada Eesti otsust piirata viisade andmist Venemaa kodanikele ja teisaldada tank T-34 mälestussammas Narvas.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Urmas Elmi sõnul tegid Izvestija töötajad siin propagandat.

„Täna lõuna paiku sisenesid läbi Narva piiripunkti Eestisse kaks Venemaa kodanikku, 30-aastane naine ja 40-aastane mees. Piiril esitasid nad Itaalia ja Soome poolt välja antud Schengeni viisad ning väitsid, et on turismireisil.

Seejärel suundusid mees ja naine aga Narvas tanki juurde ja asusid seal tegema propagandatööd. Kui nad seejärel Narva-Tallinna rongile istusid ja Tallinna suunas sõitma hakkasid, tuli Jõhvis rongile politseipatrull ning viis mehe ja naise kontrolliks jaoskonda,“ rääkis Elmi.

Nad saadetakse Venemaale tagasi.

Urmas Elmi, politseikapten

Turismi eesmärgil reisil olles ei ole lubatud tööd teha, see on viisarežiimi rikkumine.

Mis saab jaoskonnas viibivast Soldatovast ja Timofejevast edasi? „PPA tühistab nende viisad, neile määratakse Eestisse sisenemise keeld ning nad saadetakse Venemaale tagasi,“ selgitas Elmi.