„Selle on hõivanud relvastatud terroristid, on ajanud sellele territooriumile kokku tehnika. Kui me hakkame praegu nendega seal „suhteid klaarima“, siis on tõenäosus, et nad langetavad otsuse, et on vaja see õhku lasta, olemas,“ ütles Danilov.

„Ja jumal hoidku selle eest, kui seal toimub mingi tuumakatastroof, siis võin ma öelda, et see, mis oli Tšornobõlis, oli tühiasi võrreldes sellega, mis võib juhtuda Zaporižžja tuumajaamas... Sest see on suurim tuumaelektrijaam Euroopas, seal seisab kuus tohutut energiablokki,“ rõhutas Danilov.

Venemaa alaline esindaja ÜRO juures Vassili Nebenzja väitis, et tekib provokatsioonide ja terroriaktide oht, kui Zaporižžja tuumajaam demilitariseeritakse.

„Jaama demilitariseerimine võib muuta selle haavatavaks nendele, kes tahavad seda külastada. Millised on nende eesmärgid ja ülesanded, ei tea keegi. Me ei saa välistada mingeid provokatsioone ja terroriakte jaama vastu, mida me peame kaitsma,“ lausus Nebenzja ajakirjanikele, vahendab Interfax.

Ukraina esindaja ÜRO-s Serhi Kõslõtsja ütles ÜRO julgeolekunõukogus, et ainus viis vähendada tuumaohtu Zaporižžja tuumaelektrijaamas on Vene vägede sealt väljaviimine ja jaama taas Ukraina kontrolli alla andmine.

Blogi avanemine võib võtta veidi aega.

Jaga
Kommentaarid