„Sõjas on tänaseks kätte jõudnud murranguline aeg. Sõjaline abi on aidanud Ukrainal kaitsta oma riiki Venemaa agressiooni vastu. Sõja võitmiseks vajab Ukraina aga jätkuvalt meie tuge,“ ütles kaitseminister Hanno Pevkur.

„Eesti abi Ukrainale on olnud märkimisväärne, kuid me ei tohi väsida ja hindan seetõttu liitlaste initsiatiivi tuua kokku erinevad panustajad ja leida võimalusi kuidas saame Ukrainat veel toetada, suurendades Ukrainale antavat väljaõpet ja Euroopa relvatööstuste toodangut,“ lisas kaitseminister.

Eesti on Ukrainale andnud ligi 245 miljoni euro väärtuses sõjalist abi, sealhulgas Javelini tankitõrje raketisüsteeme, haubitsaid, tankitõrjemiine, tankitõrjegranaadiheitjaid, miinipildujaid ja muud varustust.

Koostöös Saksamaaga annetas Eesti Ukrainale välihaigla ja meditsiinitarbeid väärtuses ligi 10 miljonit eurot.

„Juba lähiajal tahame Vabariigi Valitsuses välja tulla mitmekülgse Ukraina sõjalise toetamise paketiga. Me ei tohi unustada, et otsused Ukrainat täna toetada tugevdavad ka meie julgeolekut ja võtavad Venemaalt jõudu meie piirkonnas ettearvamatult käituda,“ lisas Pevkur.

Kohtumisel arutasid kaitseministrid ka Venemaa tegevust ning muutunud julgeolekuolukorda.

Ühtlasi kohtus kaitseminister Pevkur eraldi Ukraina, Rootsi ja Suurbritannia kaitseministritega, et arutada kahepoolset kaitsekoostööd.