Avalduse vastuvõtmise poolt hääletas 67 seimi liiget. Hääletusest ei võtnud osa erakonna Kooskõla liikmed ning sõltumatud Julija Stepaņenko ja Ļubova Švecova, vahendab Läti Delfi.

Dokumendis öeldakse, et Läti hindab Venemaa tegevust Ukrainas Ukraina rahva sihilikuks genotsiidiks. Avalduses on öeldud, et provotseerimata sõjalise kallaletungi tagajärjel Ukrainale on 12 miljonit ukrainlast olnud sunnitud oma kodudest lahkuma ja üle viie miljoni kodumaalt lahkuma. Alates 2014. aastast on Venemaa toetanud rahaliselt, poliitiliselt ja sõjaliselt separatismi ja vägivalda Donetski ja Luhanski oblasti ning okupeeritud Krimmi poolsaare tsiviilelanike vastu.

Avalduses ei mainita ainult Venemaa tegevust Ukrainas, vaid osutatakse ka sellele, et Vene Föderatsioon on suurim relvade tarnija Bashar al-Assadi režiimile Süürias, on pannud toime terroriakte suveräänsetes riikides, sealhulgas perekond Skripali mürgitamine Suurbritannias ja Malaysia Airlinesi reisilennuki hävitamine, mis viis 298 inimese hukkumiseni.


Jaga
Kommentaarid