Kriitiline kümnend

Esimeses osas mõtisklevad õnne teemal rahvatervise ekspert ja sotsiaalne ettevõtja Riina Raudne, insener, ettevõtja, digiekspert ja ingelinvestor Taavi Kotka ning Von Krahli Teatri juht, lavastaja ja ettevõtja Peeter Jalakas. Saade tõstatab küsimuse, kas ja kuidas on õnn keset suuri muutusi ja kriise võimalik. Juttu tuleb ka sellest, milline on see üks samm, mis meil inimestena pidevalt õnnest puudu näib olevat ning mida teeb praegune kriiside ahel meie vaimse tervisega; kas n-ö Matrixi-laadne elu virtuaalmaailmas oleks keskkonnasõbralikum ja kestlikum – aga kas ka õnnelikum; miks oleks hea aeg-ajalt oma surelikkuse peale mõelda; miks peaks riik oma väärtussüsteemi integreerima inimese õnnelik olemise ning muust huvitavast.

Podcast’i kuulaja võiks küsida endalt:

Mis on Sinu üks samm õnneni? Milline on Sinu üks samm meie elu kestmise heaks koduplaneedil? Mida Sa selle jaoks juba täna teed? Aga homme? Kuidas olla siin elus ja maailmas mitte pelgalt pealtvaataja, vaid võtta ise initsiatiiv ja muutuda kannatajast probleemide lahendajaks?

Kuula saadet:

1x
00:00

Tuleviku majandusmudel

Teises „Ühe sammu“ vestlusringis on kolm külalist, kellel kõigil on väga erinevad nägemused tuleviku stsenaariumite kohta. Publitsist ja Eesti Rooma klubi liige Kaupo Vipp, Reverse Resources OÜ tegevjuht ja asutaja Ann Runnel ning insener ja Single.Earthi kaasasutaja ja CTO Andrus Aaslaid.

Saates tulevad jutuks järgmised teemad:

  • Millised tuleviku majandusmudelid on üldse võimalikud?

  • Kuidas saatekülalised on iseenda elustiili viimastel aastatel muutnud

  • Millised arengud on vajalikud, et tasakaalus majandus saaks üldse sündida?

  • Mis muutub inimese elus, kui ta ei saa enam nii palju tarbida?

  • Kas õnn kahaneva majanduse kontekstis on üldse võimalik?

Kuula saadet:

1x
00:00

Mida me tulevikus sööme?

Rohetiigri kolmandas taskuhäälingus „Üks samm“ on teemaks toit ja tervislikud eluviisid. Stuudios on külas toiduentusiast Evelin Ilves, futurist ja spordibioloog Kristjan Port ning keskkonnateadlik ettevõtja Rasmus Rask.

Millised peaksid olema meie lähituleviku toiduteemalised tootmis- ja tarbimismudelid? Selge on see, et maailma kiire muutumine nõuab meilt kui inimestelt pidevat valmisolekut muutuda ja ümber kohanduda ning muutused peavad toimuma ka üksikisiku tasandil – kindlasti ei söö me tulevikus samu asju ega samades kogustes. Kuidas oled sina muutusteks valmis? Kuidas saab tarbimisteadlikkus, toiduraiskamine, pidev kohandumine kaasa aidata meie tuleviku toidulaua säilimisele? Kas teadsite, et Eestis läheb igal aastal raisku 12 Olümpia hotelli suurust toidumäge?

Kuula saadet:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid