Ajal, mil Raik erinevate kohalike MTÜ-dega linnavolikogu ruumides kohtus, kogunes administratiivhoone ette grupp inimesi, kellest osa kandsid plakateid kirjadega: „Käed eemale tankist!“ ja „Ärge puudutage tanki!“. Ürituse lõppu nad siiski ära ei oodanud, vaid läksid enne seda laiali.

Kohtumise järel Delfiga rääkinud Raik ütles, et lähipäevil tanki minema ei viida ning peale kohtumist tanki „kaitsjatega“ on toimunud mõningane pingelangus.

„Me arutasime seda, kuidas avaliku korra kaitse võiks tanki juures üle võtta linn,“ ütles Raik. Linna poolt pakkus ta välja, et tanki juurde võiks paigaldada kaamera, mis näitaks ööpäevaringselt tanki, palgata turvafirma ja parandada valgustust. „Kõigi nende tegevustega linn edasi liigub,“ märkis linnapea.

Raik lisas, et need inimesed, kes tanki juures valvet korraldavad, usuvad, et tank peaks jääma oma kohale.

Kas pingeid on peale kohtumist vähemaks jäänud? „Eks see käib niimoodi lainetena üles-alla,“ sõnas Raik. Tema sõnul on praegu etapp, kus inimesed elavad välja oma pahameelt, kuid ta loodab siiski, et edasi saab minna juba rahulikumalt.

Linnapea kinnitas „tankikaitsjatele“ üle, et lähipäevil kindlasti tanki juurde või Narva linna ümbruses ühtegi suuremat kraanat liikumas ei ole ning järgmine suurem sündmus on volikogu istung uue nädala esmaspäeval.