Novofedorovkas põlesid lennuväli ja laskemoona laod, teatas Crimea Today Telegramis.

Ukraina kaitseministeerium teatas, et lennuvälja rünnak oli alles „soojendus“, vahendab Unian. Ameerika ajakirjaniku Michael Weissi sõnul ütles Ukraina kaitseministeeriumi kõrgem ametnik, kommenteerides plahvatusi Vene okupantide sõjaväelennuväljal: „See on lihtsalt soojendus.“

Üks suurtüki- ja relvaekspert ütles ajakirjanikule antud kommentaaris, et ta on peaaegu kindel, et kasutati ATACMS-rakette, mis on mõeldud objektide hävitamiseks kuni 300 kilomeetri kaugusele ja mida Ukraina on korduvalt palunud. Ukraina kõrgem sõjaväeametnik ei avaldanud, millist relva rünnakus kasutati. Ta väitis vaid, et „kasutati eranditult Ukraina päritolu seadet“.

Reuters kirjutab, et Venemaa sõnul oli Krimmi lennuväebaasi plahvatus laskemoona detonatsioon, mitte rünnak, kuid see ei ole kellegi teise poolt kinnitust saanud. Venemaa kaiseministeeriumi väitel ei olnud plahvatuses ohvreid ning sõjaväe varustus ei saanud kahjustada. Seni ei ole tulnud ühtegi teadet hukkunutest või vigastatutest.

Pärast piirkonda saabumist teatas Venemaa määratud Krimmi juht Sergei Aksjonov, et plahvatuskoha ümber on kehtestatud 5 kilomeetrise raadiusega keelutsoon.

Krimmi plahvatus

„Esimene plahvatus oli kuulda umbes kell 15:20, kokku on teatatud kaheteistkümnest plahvatusest. Esialgu said naabermajad kahjustada,“ märgib Crimea Today Telegrami kanal. Ukraina poolt ei ole veel saanud kinnitust asjaolu, et tegu oleks võinud olla nendepoolse rünnakuga. Ukraina ei ole rünnanud Krimmi piirkonda Venemaa sissetungi ajal.

Kohalikud teatasid, et Jevpatoria poolt Novofedorovka poole sõidab suur hulk kiirabiautosid. Plahvatuskohale saadeti kiirabi. Turistid jooksid Novofedorovka randadest minema ning inimesi suunatakse varjenditesse ennast peitma.

Nii turistid kui ka kohalikud elanikud hakkasid Novofedorovkast massiliselt lahkuma ja põgenemisel tekkisid liiklusummikud.

Väärib märkimist, et Krimmi plahvatused toimusid lennubaasis, kust lennukid lendasid pommitama Zaporižžja, Mõkolajivi ja Hersoni piirkondi.

Jaga
Kommentaarid