Monument kinnitati koormarihmadega ja tõstati veidi enne kella seitset hommikul praamile. Monument transporditakse selle suuruse tõttu Helsingist minema praamil, vahendab Yle Uutiset.

Vahemaa monumendi endise paiknemiskoha ja praami vahel oli umbes kümme meetrit. Liigutamine võttis aega üle viie minuti, aga seda oli ette valmistatud juba üle nädala.

Monumendi teisaldamine tõi varahommikul kokku ka hulga uudishimulikke.

Monumendi kohale ehitatakse jalgtee. Sellele on vaja ruumi, sest Hakaniemenrantasse ehitatakse trammitee ja seetõttu muutub tänava asetus.

Kaaluti ka monumendi maad mööda teisaldamist, aga see oleks nõudnud trammide kontaktliinide mahavõtmist ja mõjutanud nii märgatavalt linna transpordisüsteemi.

Monumendi omanik on Helsingi Kunstimuuseum HAM ja see viiakse muuseumi hoidlasse Ida-Uusimaal.

Ehitusprojekt ei näe ette monumendi võimalikku tagasitoomist. Helsingi linn ja HAM otsustavad monumendi edasise saatuse hiljem.

Moskva linn kinkis monumendi Helsingile 1989. aastal. See avati 1990. aastal ja tekitas juba siis palju arutelusid.

Rahvasuus sai monument nime „Katiskavarkaat“ („Mõrravargad“). 1991. aastal valasid kolm tudengit selle üle tõrva ja sulgedega. Sellega taheti öelda, et Nõukogude Liidu kingitud monument ei sobi Helsingisse. Üks neist tudengitest oli Mikael Jungner, kellest sai hiljem Soome rahvusringhäälingu Yle tegevjuht.

2010. aastal püüti „Maailma rahu“ gaasiballooni abil õhku lasta. See siiski ei õnnestunud.

Pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse kirjutati monumendi jalamile tekst „maailmanräyhää“ („maailmamäratsemine“). Ausamba inimfiguuride kätte pandi Ukraina lipud.