Haavatud on 203 inimest. Iisraeli valitsuse kinnitusel on osa ohvreid põhjustatud ka palestiinlaste enda väljatulistatud rakettidest. Gaza võimude teatel sai laupäeval Jabaliya põgenikelaagris plahvatuses surma neli last, kuid Iisraeli sõnul oli tegu Islamidžihaadi väljalastud raketiga. Kokku on sel nädalal hukkunud kuus last. Alates reedest on palestiina võitlejad Gazast Iisraeli suunal tulistanud 400 raketti, mis on enamikus alla tulistatud või langenud Gazasse. Iisraeli kodanike seas ohvrid puuduvad.

Iisraeli operatsioonis on lisaks arreteeritud ligi 20 Islamidžihaadi võitlejat. Iisraeli suunas rakettide tulistamisega paistab praeguseks tegelevat vaid Islamidžihaad ning Gaza sektoris domineeriv rühmitus Hamas sellest osa ei võta, märgib BBC.

Laupäeval lõpetas kütusepuudusel tegevuse Gaza ainuke elektrijaam.

Egiptus on pakkunud end vahendajaks, et vaenutegevust lõpetada. BBC andmeil külastas laupäeval selleks Iisraeli Egiptuse delegatsioon.

Tegu on kõige ohvriterohkema vaenutegevusega Palestiinas pärast 2021. aasta maid, mil Gazas hukkus 256, läänekaldal 28 ja Iisraelis 15 inimest.

Islamidžihaadi juhi Khaled Mansouri surmapaik Gazas