Louisville'i politsei uuris toona väidetavat narkokaubandust, ning murdis haarangu käigus maha Taylori koduukse. Tema poiss-sõber, kes pidas ohvitsere sissetungijateks, kandis seaduslikku tulirelva ning tulistas ühe lasu politseinike suunas. Seejärel tulistasid ohvitserid korteris 22 lasku, millest üks tabas fataalselt ka Taylorit.

Endine Louisville'i politseijaoskonna detektiiv Joshua Jaynes ja praegune seersant Kyle Meany said süüdistuse kodanikuõiguste rikkumises ja õigusemõistmise takistamises. Nimelt kasutasid viimased valeteavet, et saada läbiotsimismäärus. 2020. aasta 13. märtsil just selle alusel Taylori koju tungitigi, vahendab Reuters.

Detektiiv Kelly Goodlettile esitati süüdistus orderite võltsimises ning selle varjamises. Neljas ohvitser, endine detektiiv Brett Hankison, sai süüdistuse kodanikuõiguste rikkumises väidetava liigse jõu kasutamise osas. „Täna oli suur samm õigluse poole,“ ütlesid Taylori perekonna advokaadid ühisavalduse vahendusel.

Louisville'i politseijaoskond alustas pärast arreteerimist Meany ja Goodletti vallandamist, Hankison ja Jaynes olid osakonnast juba varasemalt vabastatud.

26-aastase Taylori surm oli üks kolmest juhtumist, mis õhutas rassilise ebaõigluse ja politseivägivalla vastaste protestide lainet 2020. aasta suvel, koroonapandeemia esimestel kuudel.