Seejuures tuleb asi ära teha kiiresti. Kolmapäeval Narva tanki ümber kogunenud rahvasumm andis kinnitust tõdemusele, et paraku on möödas parim aeg eemaldada punamonumente, kirjutab Eesti Päevalehe juhtkiri. Iga venitatud päev muudab asja ainult hullemaks.

„Parem õudne lõpp kui lõputa õudus,“ on Õhtuleht samal seisukohal.

Ajalehed kirjutavad, et tanki teemaga on juba mitmel erikohal valesti läinud - asja on liiga kaua edasi lükatud, vastutust veeretatud linnavalitsuse ja riigi vahel ning antud lubadusi, mida pidada ei saa. Näiteks lubas siseminister Läänemets, et tanki eemaldamise kuupäevast ja kellaajast antakse varem teada.

Nüüdseks on selge, et tank kaob ning selle korraldamise eest vastutab riik - eeskätt peaminister Kaja Kallas. Ajalehed nõustuvad peaministri eile öelduga, et Narva tank ei ole mälestis, vaid tapamasin ning mingit kauplemist selle kadumise osas tulla ei saa.

„Arutada, kuhu või kuidas – võib. Aga need ei ole läbirääkimised, vaid sõbralik žest, sest lõppotsus on ikkagi ühene,“ kirjutab oma juhtkirjas Postimees.

Ajalehed tahavad selget otsust, mida selgitatakse narvalastele sama jõuliselt, kui on selgitatud Vene ohtu Eesti lääneliitlastele.