„See saadab hoiatuslasu türannidele üle maailma, kes usuvad, et vabad demokraatiad on lihtsalt vabalt võtta,“ kommenteeris demokraat Amy Klobuchar enne hääletust. „Venemaa provotseerimata sissetung on muutnud viisi, kuidas me maailma julgeolekust mõtleme.“

„NATO laienemine on täpselt vastupidine sellele, mida Putin ette kujutas, kui andis oma tankidele käsu Ukrainasse tungida,“ ütles senati väliskomitee demokraadist esimees Bon Menendez.

Senati vähemuse ehk vabariiklaste juht Mitch McConnell kutsus ühehäälsele heakskiitmisele. McConnell viitas Soome ja Rootsi hästi rahastatud moderniseerimisel olevatele sõjavägedele ning nende kogemustele koostööst USA vägede ja relvasüsteemidega ning nimetas seda „pealtpanekuks USA rahvusliku julgeoleku jaoks“.

„Nende liitumine muudab NATO tugevamaks ja Ameerika kindlustatumaks. Kui mõni senaator otsib kaitstavat ettekäänet vastu hääletada, soovin ma talle edu,“ ütles McConnell.

Ainsa vastuhääle andis Missouri vabariiklane Josh Hawley, kes on üks endise presidendi Donald Trumpi tulihingelisemaid toetajaid. Hawley nimetas Euroopa julgeolekualliansse segavaks teguriks, mis ei lase USA-l näha, et tema pearivaal on Hiina, mitte Venemaa.