Sotsiaalmeedias hakkasid levima teated, et tanki lähedal toimub meeleavaldus, sest kuulujuttude järgi hakati tanki täna ära vedama. Umbes kell pool kaheksa oli monumendi juures ligikaudu 50 inimest ja korrakaitsjad jälgisid toimuvat. Kaks või kolm inimest, kes olid rahva seas, tegid oma telefoniga toimuvast videoid. Nende tähelepanu köitis eriti ajakirjanike kohalolek.

Inimesed arutasid omavahel, mida teha, kui mälestusmärgi juurde sõidavad masinad, mis hakkaks monumenti ära vedama. Mõned soovitasid, et võiks korraldada järelevalvet. Teised soovitasid tee blokeerida.

Kuid kõige enam, mis ühtlasi oli selle ootamatu meeleavalduse põhjus, olid inimesed mures selle pärast, et mälestusmärk kavatsetakse lammutada.

„Siin me – narvakad – nõnda seisame. Igal siinsel venekeelsel inimesel olid vanaisad, kes võitlesid. Neil on endiselt oma mälestused. Kas sa tahad Kirde-Eesti õhku lasta?“ ütles emotsionaalselt üks meeleavaldusel osaleja, kes arvas, et monument võidakse maha võtta.

„Inimesed kaitsevad oma mälestust,“ selgitas üks teine Narva elanik, kui temalt küsiti, miks ta on monumendi juures. Ta lisab, et täna tankimonumendi juures toimuv „ei ole mingi agressioon, sellel ei ole mingit pistmist Venemaaga ega agressiivse tegevusega“.

Ruudulises särgis mees pöördus valitsuse poole: „Või arvate, et kui võtate tanki maha, siis gaas tuleb odavam? Või elekter? Milleks seda teha?“

„Ma ütlen teile veel: kui te lammutate tanki, siis on siin kaks korda rohkem lilli,“ lisas triibulise särgiga mees.

Jaga
Kommentaarid