Olles kaks kuud Gruusias ja oodates seal Eesti viisat, tegi naine endale seal IP-seritifikaadi. Naine väitis, et Gruusia väikeettevõtele määratakse väga madal maksumäär - ainult 1%, Eestis olla tema sõnul see määr 60%. Programmeerija ei tahtnud ettevõtet Eestis ümber registreerida, kuigi seadused seda nõudsid. „Ma ei taha, et 60% minu sissetulekust kuluks mõnele Ukraina pagulasele,“ kirjutas ta Twitteris.

Lisaks nimetas ta riiki, kus praegu elab, korduvalt russofoobseks, kuna Eesti saatkond Gruusias ei kiirustanud talle viisat taotlema ja nõudsid üldiselt teisi erinevaid tõendavaid dokumente. Ka maksuhaldurid, kes nõudsid seadusest tulenevalt ümberregistreerimist, said sildi „russofoobid“.

Julia Kuznetsova postitused vaadati läbi ning neile antud kommentaarides olid kaasatud politsei, maksuamet ja Eesti saatkond Gruusias.

Naine kirjutas sotsiaalvõrgustikus, et ta vallandati ning väidetavalt saadeti riigist välja ja peab lahkuma.

Olukorrale reageeris ka Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves, kes tsiteeris ühe säutsu vastuses Ameerika vanasõna: „Kui kukud auku, siis esimese asjana tuleb kaevamine lõpetada.“

RusDelfi pöördus neiu poole kommentaari saamiseks, kuid pole veel vastust saanud.

Jaga
Kommentaarid